KONCERTERFacebook YouTube

MESSY CHURCH-KONCERT
21. MARTS KL. 16:30
Familieaften for alle!

Gratis entré

koncert

"Messy church-koncert" med PastaParty Hov, hvad er en messy church-koncert egentlig? Det er en messy church for børn og familier, hvor der er en koncert i stedet for aktiviteter og gudstjeneste. Bagefter er der selvfølgelig stadig plads til leg og pizza, ligesom der plejer. Det supergode band PastaParty kommer og spiller sjove og skøre børnesange for hele familien. Program: 16.30 Drop ind med kaffe på kanden, saftevand m.m. Bestilling af pizza - 25 kr. for voksne, gratis for børn under 18 år 17.00 Koncert med PastaParty 17.45 Vi spiser pizza. Aftenen slutter med skumfiduser over bål Alle kan være med, når der er familie-koncert med PastaParty! Sangene tager udgangspunkt i Bibelens fortællinger og formidler den kristne tro i børnehøjde. Med til sangene hører fagter og bevægelser, så hele kroppen kommer i gang. Der er humor og gode historier! PastaParty består af Simon Bartholdy (ukulele og vokal), Margit Bartholdy (fagter), Søren Ehlers (cajon) og Anders Tuxen (bas). Første koncert blev givet i 2014, og siden da er der udgivet to PastaParty-CD'er med alle sangene. Gratis entré.

Henrik Tjagvad Madsen

Koncert ”Sacred Concert” af Duke Ellington – opført af Night Train og Vocal Pleasure.
14. MAJ KL. 19:30

Entrepris: 150 kr / unge under 21 år: 80 kr. Billetter sælges ved døren. Dørene åbnes kl. 19.00

koncert koncert koncert

I 1965 blev Duke Ellington bedt om at skrive musikken til en planlagt koncertturne til USA’s største kirker. Koncerterne blev så populære, at de allerede få år efter var på koncertturne i Europa.I årene 1966-1974 turnerede Ellington i Europa med sine tre ”Sacred Concerts”. Han brugte forskellige jazz vokalsolister, bl.a. Alice Babs, svensk jazzsolist, og lokale kor, og her findes ideen til nærværende koncert:

Koncerten består af 10 satser, der er skrevet for kor, big band, en saxofonist og ikke mindst en vokalsolist, som kommer omkring mange af jazzmusikkens og især Duke Ellingtons stilarter. De temaer man finder i Sacred Concert er frihed, himmerige og selvfølgelig lovprisning af Gud. Koncerten opføres med deltagelse af Vocal Pleasure: Hernings rytmiske kor. Night Train; Herning musikskoles big band. Michael Bladt: Solo saxofonist samt Mariann Mikkelsen: Vokalsolist.

I nogle programmer til de første opførelser skrev Ellington: ”Mine koncerter er ikke jazzificeringer af den kirkelige messe. Jeg betragter mig som budbringer, en der bringer budskaber til mennesker; ikke mennesker, som aldrig har hørt om Gud, men til dem, der mere eller mindre er opdraget i den kristne tro. Man har sagt, at vi leverer lyriske prædikener, som skal minde om, at vi lever i det forjættede land. Vi kan bevare dette land, hvis vi alle bliver enige om meningen af dette betingelsesløse ord: ”Kærlighed”.
Som Ellington her selv citeres for, er emnet kærlighed. Kærlighed til Gud, der prises med alle musikkens muligheder, men det er også kærlighed til frihedsbegrebet. Ellingtons rødder afspejles helt klart. ”Freedom is a word that is spoken and sung, loudly and softly all around the world and in many languages. The word freedom is used for many purposes. It is sometimes even used in the interest of freedom.

Lidt praktisk så består koret af 45 medlemmer og big bandet af 20 medlemmer, og det er ikke første gang, at vi har arbejdet sammen om projektet. Faktisk hele tre gange før har vi stået sammen, om at lave denne store hyldestkoncert, og denne fjerde udgave kommer ligeledes til at blive en kæmpe oplevelse for de fremmødte.

Rigtig god fornøjelse.

Henrik Tjagvad Madsen